Våra Tjanster

Vi på Flow Process Sweden AB kan tack vare vår mångåriga erfarenhet inom den tillverkande industrin, och med hjälp av FP Analyzer uppföljningssystem, stötta ert företag inom de flesta områden som handlar om att göra er produktion mer effektiv och lönsam. Utöver att komma igång med att använda FP Analyzer, kan vi utveckla er verksamhet inom följande områden.

FAQ'S

För att komma igång att mäta manuellt behöver du: Dator, mobiltelefon, internetuppkoppling, wifi eller mobilnät samt ett konto för FP Analyzer. Ladda ner appen på Google Play eller Appstore och logga in på ditt konto och bygg ditt flöde som du vill följa. När du skapat detta är du igång och kan börja följa din produktion och registrera störningar, avvikelser och produktionsdata. På websidan får du samanställningar på antal störningar och stopp samt tiden dina förluster i paretodigram och nu kan du ta faktabaserade beslut och se vilka förbättringsåtgärder som skall prioriteras.

Med FP Analyzer kan du koppla upp dina maskiner och välja om du vill använda systemet som driftövervakning och eller produktionsuppföljning. Med vår IoT enhet kopplar vi upp dina maskiner som ni kan följa stopplarm  eller skicka notifikation eller röstmeddelande som ett förlarm. Exempel på användningsområden är skicka larm att det behöver fyllas på material, bytas verktyg eller bufferbana skall tömmas.

Detta gör att du kan hålla igång dina produktionsutrustningar och få flyt i din produktion.

Detta är ett bra steg att få bättre tillgänglighet i din maskinpark nästa steg är att börja registrera störningar så att man samlar in datan och analysera och börja jobba med förbättringsarbete och gå från brandsläckning till förebyggande åtgärder.

I vårt system kan du enkelt så att det passar din produktion, adminstratör ändrar enkelt flöden, stopporsaker och skiftschema så att du snabbt kan börja följa ditt nya produktonsflöde.

All data skickas till AWS molntjänst i EU, data skickas bara fån vår enhet och ingen kommunikation tillbaka till enheten. Datan är krypterad.

Med vår långa erfarenhet av förbättringsarbeten så kan vi utbilda och coacha i hur man bedriver ett effektivt förbättringsarbete och hittar nya möjligheter i både produktion och systemet.

Vad säger våra användare

fp analyzer gör att vi ökat vår tillvekning med runt 15 % och våra operatörer kan fokusera på kvalitet i stället för störningar vilket gör att kassationerna har minskat. Vi har fått en maskinpark som går och fungerar bättre med mindre småstopp.

Magnus Hagelberg Produktionschef Rekodverken AB

fp analyzer produktionsuppföljningsystemet passar oos då det är anpassat till små och medelsora verksameher som vår. Det enkelt att komma igång att mäta störningar och ta faktabaserade beslut i vårt förbättringsarbetet.

Martin Sjögren Paroc Maskinverkstad